Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog

FlashVerplicht klimaatspijbelen in België

Wereldwijd gaan vandaag duizenden scholieren de straat op om te betogen voor het klimaat. Er zouden wel 1.325 scholieren-klimaatmarsen georganiseerd zijn, in 98 landen. 'Klimaatspijbelaars', heten ze, omdat ze school laten lopen. Maar niet in België. Daar stelt een aantal scholen deelname verplicht als buitenschoolse activiteit. Met toestemming van de minister. Juist wie niet meedoet, spijbelt.

HLN - Zeg niet zomaar klimaatspijbelaar: verschillende scholen gaan leerlingen verplichten om mee te lopen in klimaatmars, 15 mrt 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Dick Veerman
Dick Veerman Hoofdredacteur Foodlog
  • #1
  • 15 mrt '19
  • 20:46

Zoveel marsen tegelijk in zoveel landen. Dat is een prestatie! De Zweedse scholiere Greta Thunberg die deze beweging startte is gisteren genomineerd voor de Nobelprijs.

Waar het op uitdraait, weet ik niet. We moeten hopen dat we zinvolle dingen kunnen doen, maar zekerheid is er niet. We moeten ook accepteren dat mensen zich voor de goede zaak wel wat, maar ook weer niet heel veel laten afnemen in goed vertrouwen.
Ongelofelijk boeiend is echter dat er krachtige bewegingen ontstaan, maar dat is in de geschiedenis vaker gebeurd. Uiteindelijk slaat de realiteit altijd terug.

Ik kijk het allemaal met heel gemengde gevoelens aan, zeker na het politieke theater dat ons Nederlandse kabinet afgelopen week op de planken bracht.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Je moet ingelogd zijn om te reageren en duimen uit te kunnen delen.

Log nu in! Heb je nog geen account, meld je dan nu aan!

Lees Gespreksregels, de 'appeltjes' & de ambitie van Foodlog voor meer informatie over hoe je dit doet en hoe je je bijdrage aan Foodlog kleur kunt geven.