2
Fotocredits: 'Klierende kat', Ruca Souza

FlashKlierige kat heeft het psychisch moeilijk

Als een kat hinderlijk gedrag vertoont (denk aan de boel vernielen en overal piesen in huis), kan dat komen door onrust in het kopje. Het dier is bang dat het alleen gelaten wordt of, nog erger, dat het niet meer geliefd is. Onderzoek aan een Amerikaanse universiteit. Doe lief en het gaat over. En ja hoor, ook hier wordt het virus erbij gehaald. Want noem het en belangstelling voor je onderzoek is verzekerd.

CNN - Your cat's 'bad' behavior might mean they miss you, study says, 16 apr 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Maria Janssens
Maria Janssens Eindtijd deskundige
  • #2
  • 16 apr '20
  • 18:30

Een goede huisslaaf hebben is essentieel voor een kat. Veel katten raken zeer gehecht aan hun persoonlijke huisslaaf en een tijdelijke vervangslaaf wordt niet echt gewaardeerd.
Is de slaaf te gestrest, ondanks alle nadrukkelijke kopjes van de kat, heeft de slaaf te veel andere dingen aan het hoofd en negeert die de kat, schreeuwt die, maakt die lawaai waar de kat niet aan kan ontsnappen, is die heel vaak weg, ... . Sommige katten hebben minder eelt op hun ziel, zeg maar en dan helpen lekkere hapjes ook niet meer.
Ik had zo' n verpeste kat. Duurde jaren voordat het beesie weer een beetje zelfvertrouwen kreeg. Is nooit echt helemaal goed gekomen.

In wezen prima honden kun je ook verpesten, maar dat lijken de meeste mensen blijkbaar wel te weten.

Hans Pollemans
  • #1
  • 16 apr '20
  • 17:01

Klopt. Doe lief, maar ook belangrijk; wij hadden met Putzi regelmatig een goed gesprek aan tafel, en toen ze haar verdriet uitgesproken had over die kater van de overkant, die nu met poes Minetje een verhouding heeft, ging het weer een stuk beter.
Hebben deze wetenschappers een PhD voor dit onderzoek gekregen ?

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.