FlashKleurwijzer voor paaseitjes

Kies je steevast dat gouden paaseitje omdat je een wit eitje wilt? Soms kom je bedrogen uit. Een gouden omhulsel wijst, afhankelijk van de super waar je het koopt, vaak op witte chocola, maar kan ook op een met praliné gevuld wit ei of zelfs een puur ei met advocaat bevatten. Een internationale kleurcode voor paaseitjes ontbrak tot op heden. Een Belgische krant brengt nu eindelijk een paaseikleurtjes-legenda.

HLN - Dankzij onze kleurenlegende open je nooit meer een ?vies? paasei, 7 apr 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Sytske Barkhuis
  • #7
  • 8 apr '19
  • 13:04

#6 Astrid,
Het zal wel 'ergens' mee te maken hebben + het gaat alleen om een artikel in een Belgische krant.

Astrid Spijkers
  • #6
  • 8 apr '19
  • 11:12

Oh bedoel je het op die manier, ja dan is komt het wel hetzelfde neer als een verpakking waar het op staat. Die kleurenstandaarden zijn er in principe al, rood/blauw/wit voor puur, melk en witte choco, maar ook groen voor hazelnoot, wit en bruin voor koffie en zelfs donkerbruin of zwart voor extra puur. Maar soms wijkt het af bij verschillende merken, maar dan staat het er wel duidelijk op wat het is. Zelfs de delicata eitjes van AH waar geen papiertje om zit hebben allemaal een eigen patroontje en op de zakjes(etiket) staat elk eitje afgebeeld met de smaak.

Dus dan denk ik: waarom moet er nou weer een kleurcode komen alsof wij consumenten ook al niet meer kunnen lezen? Blijkbaar kunnen de meesten dat niet, het zal denk ik dan een beetje, ook wel met onze medeburgers die asiel zoeken/hebben zijn die nog op taalles moeten om zich een beetje te kunnen redden te maken hebben dan, maar als ik iets niet kan lezen, zelfs een ingrediëntenlijst met mijn vergrootglas niet dan koop ik het gewoon niet.

Maar ondanks dat zijn er zat mensen die lopen de hele winkel door met hun mobiel in hand, kijken even in het vak waar ze moeten zijn en pakken gewoon, dat zie ik vaak genoeg. Ze kijken dan even wat het is, heel kort en hup de kar of mand in met het idee "ach, het is voedsel, zal wel lekker zijn". Soms zie je ook mensen die lopen dan rond en rond en rond en weten gewoon niet wat ze moeten gaan eten, die twijfelaars pakken vaak ook maar gewoon wat omdat ze toch 'iets' moeten eten. Die zijn dan vaak verrast als ze iets gekocht hebben, niet kijken en dan schrikken als het iets is wat ze niet lusten.
Ik zal om die reden nooit een bonbon nemen als men een doosje voor mijn neus houdt en er niks bijzit wat de smaken zijn, omdat je dan niet weet wat je pakt en ik niet alles lust. Als die info erbij zit kijk ik eerst.

Sytske Barkhuis
  • #5
  • 8 apr '19
  • 10:26

#4 Astrid,
Jij schreef dat je het foldertje meekrijgt, dus dat foldertje kun je, net zoals een verpakking, bewaren.
Op zich vind ik een standaard kleur voor simpel puur/melk/wit erg handig, maar voor de gevulde varianten lijkt het me erg lastig om tot een standaard te komen.

Astrid Spijkers
  • #4
  • 8 apr '19
  • 9:44

Nee, dat is niet hetzelfde Sytske, omdat je ze bij Jamin los koopt en dan bij thuiskomst echt niet meer weet welke kleur wat was op een paar na, dan is het handig. In de supermarkt kop je alle soorten in voorverpakte zakjes waar alles duidelijk op staat wat erin zit, dat kan je lezen, ook als je thuis komt en het zakje open maakt. Als je allerlei smaken los bij elkaar in een zak doet is het wel handig om een papiertje mee te krijgen, maar een kleurcode voor iets wat reeds voorverpakt is met duidelijk informatie op voor- en achterkant wat er in zit? Een beetje overdreven, niet?

Sytske Barkhuis
  • #3
  • 8 apr '19
  • 8:58

#2 Astrid,
Jij krijgt een foldertje mee, dus dat is toch hetzelfde?
Het slaat dan enkel op de paaseitjes van Jamin, maar je weet dan wel welke smaken je hebt.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.