Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
3
Fotocredits: 'Kinder Surprise', Derek Key, Flickr

FlashKinder-Surprise met salmonella

Twee weken voor Pasen roept chocoladefabrikant Ferrero in Frankrijk zijn Kinder Surprise-eieren terug. Flinke pech, want het gaat om 'honderden tonnen' aan chocolade-eieren. De eieren zijn mogelijk besmet met een salmonellabacterie. Dit weekend riepen de Belgische en Britse gezondheidsdiensten al op de Kinder-eieren uit de Ferrerofabriek in het Belgische Aarlen niet te consumeren.

In die landen waren tientallen besmettingen gemeld. Het spoor leidt vooralsnog naar de Belgische fabriek. In Nederland kwamen er gisteren 2 gevallen aan het licht. Of die ook Kinder-eieren gegeten hebben is onbekend. De NVWA onderzoekt of de producten uit Aarlen ook in Nederland zijn verspreid. Ondanks dat er in Frankrijk geen enkel geval gemeld is en geen enkel product positief test voor salmonella, wil Ferrero France geen enkel risico lopen.

Huffington Post - Des centaines de tonnes de Kinder rappelées pour suspicion de salmonelles, 6 apr 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Willem van den Akker
Willem van den Akker Land- en tuinbouw
  • #3
  • 8 apr '22
  • 21:29

Het is toch al lang bekend dat eieren het risico van salmonella met zich meebrengen!?

Joep Goossens
Joep Goossens Consument, gepensioneerd
  • #2
  • 6 apr '22
  • 16:27

In Frankrijk zijn 21 gevallen gemeld, waarvan er 15 verband houden met de consumptie van een Kinderproduct dat in een Belgische fabriek is vervaardigd. Acht mensen werden in het ziekenhuis opgenomen voordat ze weer naar huis konden. De meesten van hen waren kinderen, met een mediane leeftijd van 4 jaar. (Midi-Libre).

De gezondheidsautoriteiten vragen de Fransen die deze producten in hun bezit hebben, ze niet te eten en ze onmiddellijk weg te gooien. En een arts te raadplegen in geval van symptomen (maag- en darmproblemen, koorts) binnen 48 uur na het eten ervan.

Eric-Jan Hoogendijk

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.