Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog

FlashKikkererwtloze hummus

Koppert Cress brengt een nieuwe smaak op de markt. Nee, eigenlijk een oude. Het bedrijf is gespecialiseerd in kiemplantjes met verrassende smaken. De nieuwe oude smaak is die van hummus, het wereldbekende smeersel van kekererwten (ook wel kikkererwten). Die smaakt blijkt ook al te proeven in het jonge blad van de erwtenplant. En dat blad - in minivorm - heeft Koppert Cress nu los te koop.

AGF - Koppert Cress introduceert Hummus Leaves, 10 jul 2019
 • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Frank Buurman
 • #4
 • 11 jul '19
 • 13:35

Kiemen zijn in ieder geval veel geconcentreerder in voedingsstoffen.... maar ik ben wel benieuwd hoe het 'volume' van deze humus bereikt wordt (of hoe betaalbaar dit is als er geen volumerende stoffen gebruikt worden). Zonder kikkererwten slaat nergens op als de kiemen daarvan gebruikt worden. Kikkererwten zijn overigens heel gezond... al zijn tuinbonen (of tuinerwten) nog beter. Falafel van tuinbonen en/of kikkererwten een mooie vleesvervanger. Met kiemen erbij gemalen nog beter. Hetzelfde verhaal als bij humus. Waarbij de overige gebruikte ingrediënten ook een belangrijke rol spelen. Zoals de gebruikte groene kruiden (en zaden), die eveneens micro nutriënten in geconcentreerde vorm aanbieden. Of natuurlijk gefermenteerde olijven, zongedroogde tomaten, noten, grof gemalen erbij.
De 'gewone' humus is een aanrader als broodbeleg! (of zo). Die van de Lidl goedkoop(st) en heel lekker(st). Gebruik ik regelmatig, met een mooie kaas (rucola) erbij. Tenzij je die zelf maakt.... dan kan het nog veel goedkoper... en eventueel nog mooier en lekkerder. Kikkererwten zijn niet duur (zeker niet bij de Turk gedroogd... en die kun je ook laten kiemen). Maar die moeite neem ik zelden (wel bij falafeldeeg bereiding, de moeite waard als je een diepvries hebt, veel goedkopere falafel).

Als dit bedrijf alleen kikkererwtkiemen op de markt brengt.... heeft dat niks met humus van doen. En is de titel van deze lijn onterecht/ aanklaagbaar. Alsof je basisilicumblaadjes 'pesto' noemt (nog zo een gezond smeersel... afhankelijk van wat erin zit... niet met industriële zonnebloemolie...).

Astrid Spijkers
 • #3
 • 11 jul '19
 • 13:35

Het is idd heel wat anders, erwten of kikkererwten, maar ik snap niet waarom dit bedrijf de primeur zou hebben. Ik meen dat het zeker al 10 jaar geleden is ofzo dat ik een keer een bak met erwtenkiemen, plantjes waren ongeveer 10cm hoog met een flink aantal in een bakje met aarde om ook als kiem door de sla of op brood oid te eten. Gewoon afknippen en proberen verder te laten groeien, iets wat mij niet lukte destijds, maar toch. Het was er toen al, kocht ik destijds bij de Plus. Misschien is het iets korter geleden, dat weet ik niet precies meer, maar zag het toen ook een keer op 24 kitchen en niet lang daarna bij de plus te koop.

Wouter v.d. Weijden
Wouter v.d. Weijden Strategie duurzame landbouw
 • #2
 • 11 jul '19
 • 11:46

De kikkerwt is iets anders dan de erwtenplant. Maar verwarrend is het zel.

Wel creatief overigens van Koppert Cress.

Astrid Spijkers
 • #1
 • 11 jul '19
 • 10:50

Dan is het toch geen kikkererwtloze hummus? Dan is het gewoon kiemen die naar kikkererwten smaken, want in hummus zit meer dan alleen maar kikkererwten, daar gaan ook kruiden en olie in...........
Maar als het kiemen van de kikkererwt is dan is het logisch dat het daarnaar smaakt, dat is ook met peulenkiemen, radijskiemen, preikiemen enz.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Je moet ingelogd zijn om te reageren en duimen uit te kunnen delen.

Log nu in! Heb je nog geen account, meld je dan nu aan!

Lees Gespreksregels, de 'appeltjes' & de ambitie van Foodlog voor meer informatie over hoe je dit doet en hoe je je bijdrage aan Foodlog kleur kunt geven.