2
Fotocredits: 'Salmon fishing bear', Eric Spenle, Wikimedia Commons

FlashKies de dikste beer

Tot 11 oktober kunnen kiezers - wereldwijd - hun stem weer uitbrengen op hun favoriete kandidaat in de Fat Bear Week.

De verkiezingsstrijd draait om 12 bruine beren in het Katmai National Park in Alaska. De verkiezingsstrijd, die sinds 2014 wordt georganiseerd, belicht de verbazingwekkende transformatie die beren doormaken nadat ze vermagerd en hongerig uit hun winterslaap komen en zich voorbereiden op hun volgende winterslaap. Tijdens de winterslaap eten en drinken beren helemaal niets, ze overleven dus op de opgebouwde vetreserves.

Van het midden van de zomer tot in oktober kan een gemiddeld volwassen mannetje van zo'n 250 à 400 kilo naar meer dan 600 kilo groeien. Dat doen ze door letterlijk honderden kilo's zalm te eten. Kiezers kunnen via webcam-livestreams hun favorieten volgen.BBC - Fat Bear Week: Race is on for Alaska's bulkiest grizzly, 6 okt 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Cécile Janssen
Cécile Janssen Eindredacteur / eigenaar, Foodlog
  • #2
  • 12 okt '22
  • 14:43

Zelfs de onschuldige Fat Bear-verkiezing viel dit jaar ten prooi aan verkiezingsfraude, meldt The Guardian.

"Zoals de beren hun buikje bolrond eten aan vis, zo liep ook onze stembus vol" twitterde Katmai nationaal park. "Het lijkt erop dat iemand heeft besloten om de Fat Bear Week poll te spammen, maar gelukkig is het voor ons gemakkelijk om te zien welke stemmen frauduleus zijn. We hebben de valse stemmen weggegooid, en de officiële totalen van vandaag zijn: 747: 37,940; 435: 30,430."

Vandaag wordt de winnaar bekend gemaakt: beer 747 (die dus na het eruit vissen van de frauderende stemmen won van de frauderende 435) of beer 901.

Astrid Spijkers
  • #1
  • 7 okt '22
  • 14:06

En wat is het doel van een dergelijke onzinnige...ja hoe noemen we het, wedstrijd?

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.