1
Fotocredits: 'Toppers-elftal', Milieu Centraal

FlashKeurmerkvoedsel gekocht voor €2,5 miljard

Consumenten kopen voor meer geld voedsel met een keurmerk. In de eerste helft van dit jaar al voor €2,5 miljard. Dat is ruim een kwart meer dan in de eerste helft van vorig jaar. Het vaakst wordt iets gekocht met het Beter Leven keurmerk. Maar de spraakverwarring is hardnekkig. In berichten wordt gesproken van duurzaamheidskeurmerken. Duurzaam wordt op vele manieren verkeerd gebruikt. Dierenwelzijn valt er niet onder, maar ga dat nog maar eens uitleggen.

Parool - Fors meer duurzamer voedsel verkocht in supers, 7 nov 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Wouter Klootwijk
  • #1
  • 8 nov '19
  • 8:20

Bewust of bewusteloos? De keurmerkindustrie wil ons wel eens doen geloven dat keurmerken helpen omdat burgers in de winkel doelbewust kiezen. Hoe waar is dat? Wie ziet het verschil tussen drie verschillende Beter Leven keurmerken (1, 2 en 3 sterren)? En wie koopt een haring in het besef dat het een MSC haring is? Sterker: je kan niet kiezen, want alle haring is MSC en werd voordat het keur er op zat net zo gevangen als nu.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.