1
Fotocredits: 'Mac n Cheese', Texasfoodgawker

FlashKaasvervanger niet nodig

Het geheim van het ultieme comfortfood 'mac and cheese'? De kaas natuurlijk, in combinatie met een fluwelen bechamelsaus met boter en room (of melk). Tja, daar sta je dan als vegan. Voor de kaas zijn inmiddels behoorlijke vegan versies beschikbaar, maar hoe maak je zo'n romige saus die de juiste toon van smaakdiepte (umami!) en mondgevoel treft. Nou gewoon, met aardappel, wortel, knoflook en ui. Die kook je met wat cashewnoten, wat voedingsgist, miso en mosterd voor de smaak, even de blender erop en klaar is kees. Zelfs de kaasvervanger kan dan in kast blijven, volgens culinair redacteur Joe Yonan van de Washington Post.

Washington Post - Access Denied, 28 dec 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Anita van Kampen

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.