1
Fotocredits: David Attenborough, Johann Edwin Heupel

FlashJournalist wil het onmogelijke

Net nadat documentairemaker David Attenborough intensieve landbouw tot oplossing verklaarde, besloot GroenLinks hem bij monde van Kamerlid Laura Bromet (dochter van een Nederlandse documentairemaker) te omarmen. Lukas van der Storm van de AD-persgroep gaat nog verder. Van links via het midden naar rechts knoopt hij iedereen aan elkaar. Als dat zou kunnen, natuurlijk.

Twitter - Lukas van der Storm on Twitter, 10 okt 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Frank Eric van der Meer
Frank Eric van der Meer tuinman met biodiversiteit
  • #1
  • 16 okt '20
  • 18:51

Neehee. Het was intensieve GLAS-tuinbouw, ook volgens Patrick Jansen : "De agribusiness was er als de kippen bij om Attenboroughs complimenten aan de glastuinbouw te claimen voor de Nederlandse landbouw als geheel. Maar dat gaat te ver. Het is zonneklaar dat veehouderij – ook in Nederland het grootste deel van de landbouw – een cruciaal deel van het probleem is. Ze gebruikt nu zo’n 80 procent van de landbouwgrond wereldwijd."
Het probleem waar het hier om gaat is de te grote aanslag op de aarde.
Jansen gaat verder met Attenborough: "Als de mensheid zich meer zou voeden met plantaardige producten, zou een enorme hoeveelheid ruimte vrijkomen. Die kan worden teruggegeven aan de natuur: weer wild worden en veel van de overmatige koolstof terughalen uit de atmosfeer. Dát is de kern van Attenboroughs pleidooi. Zoveel mogelijk ruimte aan de natuur teruggeven. Ook de wetenschap zegt dat dit moet én kan".
Exponentiele groei in een eindige wereld is niet vol te houden.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.