0
Fotocredits: 'Person driving and drinking', energepic.com, via Pexels

Flash Dagelijkse KostJapanse politie leert je rijden met een slokje op

Hoe overtuig je mensen ervan niet met alcohol op achter het stuur te kruipen? Door ze onder gecontroleerde omstandigheden met alcohol op achter het stuur te laten kruipen. Dat is althans waar de politie en rij-instructeurs in de Japanse stad Chikushino mee experimenteren.

Een lokale rijschool is begonnen met het aanbieden van rijervaringen onder invloed. Het is onderdeel van een politiecampagne die bestuurders ervan moet overtuigen nooit onder invloed te rijden. Het initiatief eert 3 kinderen die 17 jaar geleden omkwamen omdat een medewerker van de gemeente onder invloed reed.

Twee reporters van de krant Mainichi Shimbun deden mee, waarbij de één zich opwierp als vrijwilliger en de ander observator was. De ervaring begon met het nuchter uitvoeren van een aantal manoeuvres, toen was het tijd voor alcohol. Een blik bier, wat pruimenwijn en sterke drank verder zat de reporter op 0,30 mg alcohol per liter adem. In Nederland is de limiet 0,22 mg per liter. De reporter voelde zich capabel maar maakte er een puinhoop van.

The Guardian - Drivers in Japan plied with alcohol to show drink-driving dangers, 30 aug 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.