0
Fotocredits: Japanse zwarte beer, Kabacchi

FlashJapanse berenvleesautomaat een hit

In het noorden van Japan haal je berenvlees uit de automaat. Volgens de lokale media is het een hit, schrijft de BBC. In het noorden van het land is berenvlees een regionale specialiteit en delicatesse. Het staat te boek als mager en vet, altijd mals en lekker in een stoofpot tot biefstuk. Ook koud is het goed te eten. Voor 250 gram berenvlees leg je 2.200 yen (zo’n €15) neer. Het is weer eens wat anders dan een kroketje uit de muur.

Japan staat dan ook bekend om zijn vele, en ook unieke vending machines. Noedels, slakken-in-blik of eetbare insecten, het is de normaalste zaak van de wereld voor Japanners. Een groot deel van de bevolking keek zelfs niet op van een portie bedreigde walvis uit de automaat.

Ook berenvlees is bepaald niet onomstreden. Je kunt er flink ziek van worden en internationaal gelden Aziatische zwarte beren als kwetsbaar. De lokale jagersclub levert het vlees. Die mogen tijdens het jachtseizoen op beren jagen, die hier en daar een bedreiging vormen door ontmoetingen met de lokale bevolking. Japan zegt de aantallen te beperken waarop gejaagd mag worden. En als je ze dan toch afschiet, waarom niet eten?

Bear meat vending machine is a first for Japan, 5 apr 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.