Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog

Flash‘Jaloerse idioot’

Sinds Trump aan de macht is, kan alles. De Franse president Macron beschuldigde president Bolsonaro van Brazilië van het verbranden van de longen van de aarde. De Brazilianen sloegen terug. De Braziliaan wees op zijn jonge vrouw en zei dat Macron, getrouwd met een 25 jaar oudere vrouw, jaloers was. Een Braziliaanse minister maakte Macron uit voor 'idioot' ('calhorda' in het Portugees) die geen verstand van boerenfikkies heeft. Brand hoort bij de landbouw, vindt de Braziliaanse regering.

FranceTVinfo - VIDEO. "Les Brésiliens ont sans doute un peu honte" : Macron répond aux "propos extrêmement irrespectueux" de Bolsonaro, 26 aug 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Dick Veerman
Dick Veerman Hoofdredacteur Foodlog
  • #2
  • 28 aug '19
  • 5:01

Het jongste nieuws: volgens Le Monde staat Brazilië toch open voor financiële steun bij brandbestrijding maar alleen als de internationale gemeenschap niet tornt aan de autonomie van het land.

Dick Veerman
Dick Veerman Hoofdredacteur Foodlog
  • #1
  • 26 aug '19
  • 17:20

En tot slot reageerde Macron met klassieke Franse esprit: hij weet zeker dat het Braziliaanse volk zich 'een beetje schaamt' voor zijn president.

Op dit moment vindt de slotbijeenkomst van de G7 plaats. Er komt geen slotverklaring maar er zijn speeches. FranceTVinfo (helaas, in het Frans) volgt het live.

In de rij korte verslagen daar is een een tweet te vinden van Bolsonaro over neokolonialisme. Vertaald: "We kunnen niet accepteren dat een president, Macron, onredelijke en onnodige aanvallen tegen het Amazonegebied uitvoert, of zijn werkelijke bedoelingen verbergt achter het idee van een 'bondgenootschap' van de G7-landen om het Amazonegebied te 'redden', alsof we een kolonie of een niemandsland zijn."

Ook de NRC volgt het circus, maar is ietsje trager.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.