7

FlashJager valt door de mand

Sinds kort moeten jagers een test doen om te bezien of ze wel geschikt zijn voor hun liefhebberij of beroep. Een psychologische test. Online in te vullen. Bent u wel goed bij uw hoofd? Tientallen jagers in Nederland komen als ongeschikt uit de test en raken hun akte kwijt. Protest alom. Een vraag uit de test: “hebt u veel vrienden?" Als je antwoordt, ja Broer Konijn, Zoef de Haas en Bruintje Beer, dan hang je.

Gelderlander - Vijf jagers in Oost-Nederland zijn jachtakte kwijt na doen van online test, 29 okt 2019
 • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Piet Hermus
Piet Hermus landbouw, schrijft wel eens wat
 • #7
 • 30 okt '19
 • 12:34

Ook hier is sprake van een typische soort van Nederlandse vorm van uitrookbeleid, omdat blijkbaar controle over de bevolking nodig is in de ogen van bepaalde overijverigen, die hun persoonlijke doctrine in ambtelijke kaders willen zien. Ze worden voor hun invloedrijke privé-mening nog betaald ook, als ambtenaar of op een andere invloedrijke plek. Daarom staan er sinds weken Malievelden vol met diverse soorten gewone mensen.

Sinds Tristan van der Vlist is de stok gevonden om de hond mee te slaan.

Hans Pollemans
 • #6
 • 30 okt '19
 • 8:58

Zo'n test kan niet werken. Beantwoorden valt per definitie binnen sarcasme en oneerlijkheid. Inderdaad, Wouter.. Op tafel met die vragenlijst.

Doet me denken aan dienstweigeren anno 67/6. Op de top van hippiedom.
Als je in een gele soepjurk met een rinkelend belletje op kwam na de eerste fysieke goedkeuring, mompelend 'om mani padme hum, werd je meteen afgekeurd op S5. Serieuze weigeraars die volledig tegen geweld waren (getuigen van jehova e.d.) gingen naar Vledder, of afhankelijk van hun opleiding en insteling naar vervangende dienst.

Standaardvraag was, wat zou je doen als je zag dat je vriendin verkracht werd. Ik weigerde niet om dat ik tegen geweld ben, maar vond, beetje eigenwijs, dat ik het recht had dat volledig zelf te bepalen, en niet een regering.
Veters uit, riem afgeven en de cel in. Mocht er weer uit, maar werd van de onderofficieren-opleiding geflikkerd, en werd soldaat. En kreeg de keus; 16 maanden dienst of 2 jaar Vledder tussen psychopaten en criminelen. Wat doe je dan met een jammerende vriendin thuis. Juist..

Jagen
Met bevriende boeren mee op jacht als drijver. Sprong een haas voor hun voeten weg; fair play, die mocht er van door, of werd op grotere afstand geschoten of gemist. Een moer (hazevrouw) werd sowieso niet geschoten. Het was absoluut niet zoals in de Ardennen met mijn halve landgenoten 'qui tirent sur tout ce qui bouge'.

'Gelukkig' hoeft er hier niet meer zoveel gejaagd te worden. Dankzij simpele zielen bij natuurbeheer, die vinden dat het goed voor de wildstand is om alle geïsoleerde biotopen met elkaar te verbinden.
Zie hier hun kaart voor te realiseren wildsnelwegen voor een 'ongerepte' natuur. (naar beneden scrollen)

De jagers hier zijn nu voor een groot deel daardoor vervangen door een zeer efficiënte beheerder, die alles lust. Van jonge patrijzen, hazen, konijnen, en eieren van weidevogels met liefde opslurpt: de vos.
Voor een 'ongerepte' natuur dus..

Wouter Klootwijk
 • #5
 • 30 okt '19
 • 8:47

Opgeschort. E-screening wordt het genoemd.
https://www.jagersvereniging.nl/e-screener-opgeschort-minister-luistert-naar-bezwaren-jagersvereniging-en-knsa/

Frank Eric van der Meer
Frank Eric van der Meer tuinman met biodiversiteit
 • #4
 • 30 okt '19
 • 7:45

5000 jachtactehouders in Gelderland, dat is een legeronderdeel.

Astrid Spijkers
 • #3
 • 30 okt '19
 • 7:37

2# Wouter: ik denk dat we dan allemaal wel rijp voor het gesticht geacht zullen worden, zelfs als je echt serieus antwoord en geen onzin antwoorden invult.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.