3
Fotocredits: 'Instant noodles', bigbirdz

FlashInstant-mie ‘grootste uitvinding van de 20ste eeuw’

Het verhaal over instantnoedels is vaker verteld. Een Taiwanees, Momofuku Ando, naar Japan geëmigreerd, maakte droge noodles die na even wellen in heet water meteen gegeten konden worden. In 1958 begon hij de noedelfabriek Nissin (nog steeds een groot instantnoedelmerk). Misschien wel het meest gegeten warme eten ter wereld. Miljoenen Aziaten eten dagelijks een kom noedelsoep. Vaak buitenshuis, langs de weg. Amerikanen eten het als studentenvoer. Westerse levensmiddelenreuzen proberen er ook Europeanen aan te helpen. Lukt niet echt.

BBC - Million dollar idea: Instant noodles, 4 nov 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Astrid Spijkers
  • #3
  • 6 nov '19
  • 7:46

Hoezo 'lekker bij je zout'???? Dat bepaal je helemaal zelf, want in de noodles ZELF zit geen zout, wel in de zakjes kruiden die erbij zitten, wat in de originele helemaal zoveel niet is, want het zijn zakjes die niet eens een eetlepel vol zijn. Er zit wel MSG in, maar op die hoeveelheid kruiden ook niet zo enorm veel. En daarnaast bepaal je helemaal zelf wat j er er nog meer in gooit. Dus vreemde reatie 'bij je zout'.
Overigens kan je het ook zelf maken, koop gewoon een pak van die (eier)mie die ook met 4 minuten al klaar is en maak soep waar je die mie in gooit, dan kan je het zo gevuld maken als je wilt, heb je ook noodlesoep, maar dan gevuld net als gewone soep, doe ik bijna elke zaterdag.
Waar zit het zout dan vraag ik nog eens als je dat helemaal zelf bepaalt of je het erin doet.........

ej van Ginkel
ej van Ginkel Land- en tuinbouw
  • #2
  • 5 nov '19
  • 23:27

Ja best lekker die noodles bij je zout

Astrid Spijkers
  • #1
  • 5 nov '19
  • 10:43

Nou 'even' kan soms toch wel een minuut of 10 zijn voordat het echt lekker weg eet hoor, maar ze zijn wel lekker die noodlesoepen. Maar dan moet je idd wel de originele bij de toko's hebben en niet die van de unox enzo. Tot 2011 was ik er bekant verslaafd aan, 3 tot 4x per week at ik het als ontbijt en dan soms zelfs 's middags ook nog eens. Ik haalde ze per doos van 40 stuks bij de toko

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.