Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
1
Fotocredits: 'Brown sugar', aldenchadwick

FlashIndia adviseert meer suiker

'Eet, drink en wees gezond: een beetje suiker is zo slecht niet'. Dat is de opvallende boodschap van de Indian Sugar Mills Association, de trekker van de Indiase suikerindustrie. Als land is India de grootste suikerconsument ter wereld en, op Brazilië na, ook 's werelds grootste suikerproducent. Niettemin blijft de consumptie per Indiër steken op zo'n 19 kilo per jaar. Een gemiddelde Nederlander haalt met gemak de 40 kilo. Bij ons is de boodschap dan ook: eet minder suiker. Maar India produceert steeds meer suiker. Meer dan 50 miljoen suikerrietboeren leveren dit jaar meer dan 31 miljoen ton suiker op. Daarom aarzelt de Indiase regering tussen doorgaan met exportsubsidies, inzetten op biobrandstof of wat meer consumptie.

nws.nl - India start campagne om inwoners meer suiker te laten eten, 15 nov 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Theo Jonkhart
Theo Jonkhart Anders zou ik het niet zeggen, . . .
  • #1
  • 17 nov '20
  • 13:10

India is wat aantal diabetici betreft van de eerste plaats verdrongen door China. Sugar pusher ISMA dient zich zich dood te schamen met ‘een beetje suiker is zo slecht niet’.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.