0
Fotocredits: 'Cassoulet de Castelnaudary', Open Food Facts

FlashIJs met bonen

Het fameuze zuid-Franse streekgerecht Cassoulet de Castelnaudary wordt gemaakt met lokaal geteelde witte bonen. De lingot blanc de Castelnaudary wordt geteeld door zo'n 15 telers in 69 dorpen in het Franse departement Aude. Sinds december 2020 mag de Castelnaudarijse boon zich zelfs laten voorstaan op de Europese status beschermde geografische aanduiding (BGA). Tijdens het Fête du haricot de Castelnaudary, dat tot 23 augustus duurt, kan iedereen van de boon genieten. Ook bonenhaters, want er is een onweerstaanbare lekkernij van gemaakt. Wie zegt er nou nee tegen schapenroomijs met bonenparfum?

Le Parisien - Le haricot de Castelnaudary se déguste même en glace, 21 aug 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.