Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
0
Fotocredits: 'Petri dishes with Agar', Carissa Rogers

FlashHybride vlees zonder dood dier

Terwijl de consument nog bijkomt van het exploderende aanbod van '100% vegan' plantaardige vleesvervangers, dient de volgende innovatie zich alweer aan. Hybride vlees gemaakt van plantaardige mycoproteïnen met toegevoegd dierlijk vet uit celkweek. Dat laatste vanwege de smaak en het mondgevoel.

De combinatie, waar geen beest voor hoeft te worden doodgemaakt, moet verstokte vleeseters overtuigen hun lapje dood dier te laten liggen. De bedrijven ENOUGH (mycoproteïne) en MeaTech3D (kweekvlees) gaan samenwerken om deze next generation of meat alternatives te realiseren. Maar met kweekvlees erin is de mycoproteïne niet meer plantaardig, toch? Klopt, en dat boeit ons niet, zegt ENOUGH. Wat telt is een duurzaam én ethisch goed voelend voedselsysteem.

PRN - Peace of Meat, MeaTech's Wholly Owned Belgian Cultured Avian Subsidiary Signs Strategic Agreement with ENOUGH, a Leader in the Field of Mycoprotein, to Accelerate Commercialization, 21 mei 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.