Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
2
Fotocredits: 'Hertenfilet', Pixabay

FlashHubertus op je bord

Edelhert Hubertus van de Hoge Veluwe is niet meer. Het beroemde fotogenieke edelhert werd eerder deze week 'gevorkeld' [in het lichaam geraakt met een geweistang] en door faunabeheerders (lees: jagers) uit zijn lijden verlost. En, zoals dat met alle val- en geschoten wild in het Nationale Park het geval is, wacht Hubertus nu de weg slager, restaurant en parkwinkel. Niets bijzonders, zegt parkdirecteur Seger van Voorst tot Voorst. Hubertus wordt tournedos en biefstuk, goulash en worst. Zijn kop, met het imposante gewei, krijgt een mooie plek. De niet eetbare restdelen gaan naar de knekelplek, waar raven en vossen zich eraan tegoed kunnen doen. Voor wie het vergeten was: wolven zijn niet welkom op de Hoge Veluwe en krijgen daarom nog geen snipper van Hubertus.

De Telegraaf - Edelhert Hubertus eindigt op bord restaurant Hoge Veluwe, 23 sep 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Eric-Jan Hoogendijk
  • #2
  • 24 sep '21
  • 20:39

Is dat vlees van zo'n van testosteron doortrokken plaatshert wel te eten?

ej van Ginkel
ej van Ginkel Land- en tuinbouw
  • #1
  • 23 sep '21
  • 14:07

Pluim voor het park dat ze juist nu het volop in de media is niet kiezen voor wat popi woke gedoe maar gewoon nuchter de stelling goed vlees is om op te eten hanteren.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.