0
Fotocredits: 'Honingbes', Opioła Jerzy, Wikimedia Commons

FlashHoningbessen maken gin niet gezonder

Zó enthousiast was de Schotse gin-distilleerderij Eden Mill, dat alle remmen los gingen bij de introductie van de samen met tv-chef Gordon Ramsay (ook van Schotse origine) ontwikkelde nieuwe gin met lokale honingbes (Lonicera caerulea). "Een heerlijke nieuwe kijk op een klassieke Londense droge gin, geïnspireerd door de smaak van Schotland", klonk het.

Maar daarna sloegen de reclamemakers door. Want de claim dat honingbessen de rijke smaken - bosbes, pruim, druif - én micronutriënten uit het Schotse terroir delen met de gin, die daardoor "meer antioxidanten dan bosbessen, meer kalium dan bananen, meer vitamine C dan sinaasappels" zou bevatten, klinkt lekker gezond maar is natuurlijk ronduit misleidend.

Dat vindt ook de Britse reclame-autoriteit Advertising Standards Agency. Consumenten die niet beter weten, zouden kunnen gaan denken dat de gin goed voor ze is. De enige gezonde voedingsclaims die zijn toegestaan op drank zijn 'minder alcohol' of 'minder energie'.

Nutrition Insight - ASA rules to ban Gordon Ramsay gin ad due to nutritional content claims, 24 sep 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.