FlashHond weer aan tafel

Vroeger kreeg de hond de restjes van tafel. Pas later kwamen de blikjes en brokjes van vleesresten en slachtafval. Niet goed genoeg voor de 'harige vriendjes' van nu. Ze krijgen vlees dat we zelf ook zouden kunnen eten; 'human grade', heet dat. Dat kost schrikbarend veel vlees. Neem een klein hondje en laat het concurreren met je vuilnisbak. Wel oppassen: avocado's, druiven en koffie zijn schadelijk, spinazie, blauwe bessen en pindakaas prima. Dat waren we helemaal vergeten.

Treehugger - 26 human foods dogs shouldn't eat, and 24 they can, 30 aug 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Harry van den Burg
Harry van den Burg Land- en tuinbouw
  • #1
  • 1 sep '19
  • 21:53

Avocados groeien overal in Eswatini (Swaziland), iedereen heeft wel een of meer bomen in de tuin. Honden eten zich het ongans aan de vruchten als ze ze te pakken kunnen krijgen, inclusief die van mij. Nooit wat gemerkt van die giftigheid. En de hond uit mijn studententijd lustte ook wat graag bier. Ze is 12 jaar oud geworden, en is hier overleden aan biliary, een door teken overgebrachte ziekte waar importhonden heel gevoelig voor zijn. Hoe goed wordt dat dieetonderzoek eigenlijk uitgevoerd?

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.