Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
2
Fotocredits: 'Blauwe bessen', Pxhere

FlashHollandse blauwe bessen bij Plus

Lokaal eten is hip en bijna niemand is erop tegen. Ook de blauwe bes is hip en veel mensen willen ze eten (antioxidanten!). Plus supermarkten springt in op deze trends en koopt sinds 2020 alleen nog maar blauwe bessen van Nederlandse telers.

Met een misoogst, bijvoorbeeld door slecht weer, is rekening gehouden: de 7 telers die de bessen leveren, zijn vanwege hun uit elkaar liggende locaties gekozen. Als consument ben je niet duurder uit, Plus vraagt namelijk hetzelfde als de concurrentie. Plus wil dit principe ook toepassen voor andere AGF-producten, zoals watermeloenen en peulvruchten.

Hoe ze het buiten het Nederlandse oogstseizoen gaan doen? Dan komen de bessen ‘gewoon’ uit het buitenland (veelal uit Marokko). Echte lokaal-eten fanaten zouden misschien zeggen dat je ze dan dus ook gewoon niet moet eten.

De beste verpakkingen van de bessen zijn van het Amerikaanse merk Driscoll's. Zelden tref je er een rottend exemplaar in aan.

Tip voor wie minder dure blauwe bessen wil eten: koop ze uit de diepvries. Iedere grote supermarkt biedt ze aan diepgevroren aan en ze ontdooien binnen enkele minuten als je ze in je ochtendyoghurt doet.

Nieuwe Oogst - Nederlandse blauwe bes doet het goed bij Plus, 29 jul 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Joep Goossens
Joep Goossens Consument, gepensioneerd
  • #2
  • 1 aug '22
  • 16:24

Ik vind bosbessen lekkerder ook al geven ze meer vlekken op je kleding. In Zweden koop je een bosbessenkam, een zeer grote kam met vangbak. In een mum van tijd heb je een emmer bosbessen.
Heel Zweden is voor 17 procent met bosbessenstruiken bedekt dus in juli en augustus is een gezonde fruitkick zo bij elkaar geplukt. Ook rode vossenbessen zijn erg in trek, je loopt daar niet met een bakje te plukken maar met een emmer. Dus ga je ooit in juli naar Zweden, neem dan voldoende suiker mee om de bosbessen op de camping in te maken.

Arjan van Groningen
  • #1
  • 1 aug '22
  • 10:23

Zelf plukken: 3 euro p/kg

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.