Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
1
Fotocredits: 'Korenwolf' Pixabay

FlashHamsters teken van kloof met China

Wij vinden het flauw, maar het bestuur van Hongkong meent het: de 2.000 Hollandse hamsters die hier als te exporteren huisdier werden gefokt om naar Hongkong te worden verkocht zouden de Omikron-piek in de Chinese vrijstaat hebben veroorzaakt.
Onderwijl is het aantal Omikron-besmettingen in Westerse landen zo hoog opgelopen dat systemen de gevallen niet meer bij kunnen houden. In Azie ligt ieder geval onder een vergrootglas. Wie besmet is, kan in een isolatiekamp worden geplaatst. In tal van Westerse landen zijn overheden op weg naar acceptatie van SARS-CoV-2 varianten als een nieuwe normale endemisch infectieziekte. De kloof in houding tussen Westerse landen en met name China zal er verder door verdiepen en nog lang ook economische consequenties hebben.

Parool - Live | Zweden de straat op voor protest tegen vaccinatiepas, 22 jan 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Dick Veerman
Dick Veerman Hoofdredacteur Foodlog
  • #1
  • 23 jan '22
  • 8:25

Onderwijl in Beijing: In Peking zullen alle inwoners van de wijk Fengtai gescreend worden op het coronavirus. Dat heeft de stad zondag, op minder twee weken van de start van de Olympische Winterspelen, aangekondigd. Vorig weekend werd in de hoofdstad een eerste geval van de erg besmettelijke omikronvariant gesignaleerd. De persoon bij wie het virus is vastgesteld, had volgens de autoriteiten een brief uit Canada ontvangen, waarop sporen van het virus ontdekt werden. Sindsdien werden ongeveer dertig besmettingen gemeld. In sommige gevallen gaat het om een besmetting met de deltavariant.
De wijk Fengtai, in het zuiden van Peking, is het epicentrum van de epidemie. Alle inwoners van de wijk zullen vanaf zondag preventief worden gescreend, aldus de plaatselijke autoriteiten, nadat er zes nieuwe gevallen waren gemeld. Fengtai telt zo'n 2 miljoen inwoners.
(De Standaard).

Daar moeten we in de EU niet om komen.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.