0
Fotocredits: 'HAK ovengroente', HAK

FlashHAK roostert de verse ovengroenten vast voor je

Je moet de verse groente van HAK hebben, en Picnic heeft de primeur.

HAK wil 'zoveel mogelijk mensen helpen meer groenten en peulvruchten te eten, op ieder moment van de dag' en maakt daarvoor de bekende potjes en stazakken met groenten en peulvruchten. Nu komen daar ook verse, gegrilde en geroosterde ovengroenten bij. Niet de gebruikelijke lang houdbare maar verse groente, om warm of koud te eten, met de kwaliteit die je van HAK gewend bent.

De ovengroenten blijven 9 dagen goed. Picnic-klanten kunnen ze nu al bestellen. Volgend jaar volgen de andere supermarkten.

Grillen en roosteren geeft groenten een 'enorme smaakboost', maar is tijdrovend, legt HAK uit. En kost energie. Vorige maand nog kondigde HAK aan de productie in januari wekenlang stil te leggen vanwege de hoge energieprijzen.

Hoe zit dat dan met het grillen en roosteren?

Geen zorgen, de ovengroenten worden niet gemaakt in Giessen, maar in de productiefaciliteit van ‘HAK Fresh’ in Den Bosch. Daar blancheert, marineert, grilt en roostert HAK al enkele jaren verse groenteproducten voor het foodservicekanaal. De locatie is vorig jaar volledig vernieuwd en klaar om vanaf nu ook de consumentenmarkt te kunnen bedienen.

HAK , 23 nov 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.