1
Fotocredits: 'Kweekvlees', World Economic Forum, Wikimedia CC BY 3.0

FlashGrootste kweekvleesfabriek wacht op toestemming

‘s Werelds grootste kweekvleesfabriek wordt op dit moment gebouwd in de Verenigde Staten. Het bedrijf erachter werd in 2018 opgericht onder de naam Future Meat Technologies en kreeg vorige maand de nieuwe naam Believer Meats.

In 2021 opende het al een kweekvleesfabriek in Israël. Daarna was het plan om toestemming van de Food and Drug Administration (FDA) te krijgen, het Amerikaanse agentschap dat de kwaliteit van voedsel controleert. Believer's kweekvlees had dan eind dit jaar al in Amerikaanse restaurants moeten liggen.

Maar zover is het nog niet. Wel gaf de FDA vorige maand groen licht voor het kweekvleesproces van een andere kweekvleesproducent, Upside Food.

Believer Meats investeert $123 miljoen in een fabriek met een productiecapaciteit van 10.000 ton kweekvlees. Dat is gedurfd omdat de toestemming van de FDA om kweekvlees te verkopen in de Verenigde Staten niet geregeld is. Ook al zijn ze al jaren met de FDA in gesprek, Believer Meats gelooft in een goede uitkomst.

Overigens: Good Meat, dat op dit moment al kweekkip serveert in Singapore, claimt ook de 'grootste kweekvleesfabriek ter wereld' te bouwen.

The World's Biggest Cultured Meat Factory Is Under Construction in the US, 16 dec 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Edwin Heijdra
Edwin Heijdra Agrarisch and More.
  • #1
  • 20 dec '22
  • 17:53

Kweekvlees is geen vlees.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.