2
Fotocredits: 'Pulses', FAO

FlashGroentenverwerker haalt gehakt uit recepten

Vlees en vis vervangen door groenten en peulvruchten. Groentenconservenfabrikant Bonduelle ziet dat natuurlijk wel zitten en wil consumenten helpen om hun vaste gewoontes met recepten te doorbreken. Met de nieuwe campagne wil het groentemerk consumenten inspireren om vertrouwde recepten plantaardig te 'resetten'. Om het allemaal nog makkelijker te maken kun je de producten uit de recepten direct koppelen aan de digitale winkelmandjes van een aantal supermarkten. Zo maak je van een Spaghetti Bolognaise een Spaghetti Bololinzen, en verandert je Mexicaanse wrap in een Flexicaanse. Het worden gehaktvrije recepten.

Zulke 'eetwissels' promoot het Voedingscentrum al langer.

Niet alleen Bonduelle lijkt geïnspireerd. Albert Heijn grijpt het nieuwe jaar aan om consumenten aan te moedigen hun bord een 'gezonde(re) draai' te geven. Met keuzes tussen het eten van meer vezels, minder suiker of vaker vegetarisch.

Lidl helpt je aan de groenten met de slogan "Eet beter, niet minder".

Goede voornemens spelen ook een rol bij andere supermarktketens als Aldi, Jumbo en PLUS met tips voor een 'goede' of 'gezonde' start. Met daarbij traditioneel veel prijsgeweld.

Marketingtribune - 'Reset je recept' van Bonduelle zet in op plantaardig eten, 2 jan 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Astrid Spijkers
  • #2
  • 3 jan '23
  • 13:16

In 2015 en '16 waren 'ze' nog niet zo bezig met vlees demoniseren zoals nu gedaan wordt.

Joep Goossens
Joep Goossens Consument, gepensioneerd
  • #1
  • 2 jan '23
  • 19:28

In "het jaar van de boon" (Internationaal, 2016) bleef het stil bij AH, zelfs in de Allerhande van december 2015, bomvol met kerstmenu's was nog geen boon te bekennen anders dan koffiebonen. (Ref.)

Ben benieuwd of dit jaar eindelijk de schappen kip, vlees en vleeswaren in omvang afnemen en het assortiment aan bonen en andere eiwit producten (droog en blik) een prominentere plaats krijgt. Het is gewoon voedsel en geen superfood.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.