6
Fotocredits: In Nederland gekapte bomen, Pascal

FlashEuropees GroenLinks wil geen importbomen meer in de oven

In Brabant mag het van een GroenLinkse gedeputeerde juist wel. In het Gelderse Ede gaan jaarlijks 18 hectare Veluwe in de ovens van kleine, vervuilende energiecentrales. Dat is zoveel, dat er bomen geïmporteerd moeten worden uit Duitsland. Dat malle besluit komt van een GroenLinkse wethouder. Gelukkig is de partij in Europa wijzer. Maar wat kunnen we nou wel duurzaam stoken, als wind en zon niet genoeg leveren en kernenergie domweg te duur is?

EenVandaag - Om onze klimaatdoelen te halen wordt in de VS 'het landschap volledig verwoest', 23 feb 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Gerard Vriend
Gerard Vriend Logistiek
  • #6
  • 25 feb '20
  • 11:37

Astrid, helaas geen 100 jaar of 200 jaar gas meer. Ten eerste is het er niet, daarnaast zouden wij het moeten kopen in landen waar je niet van afhankelijk wilt zijn ( Rusland etc). Daar op volgend blijkt dat bij de winning van dat gas en olie in de vorm van fraking ( chemische proces) enorm veel methaan vrij komt. Methaan is 25 x slechter voor de opwarming van de aarde als Co2 wat bij de verbranding van gas en olie vrij komt. Dus de productie van het gas is nog veel slechter als het gebruik er van. In Groningen kwam het gas gewoon vrij maar dat is in de meeste andere gevallen niet meer aan de orde. En zoals het u misschien is opgevallen is het in 2020 tot nu toe al 2,5 tot 3 graden warmer als normaal, als dat doorzet hebben we die 2 graden opwarming dus al in 1 jaar gehaald. Zoals Thunberg zei, het huis staat in brand, waarom doet u niets?

Astrid Spijkers
  • #5
  • 25 feb '20
  • 10:45

Voor hoeveel jaar zouden we nog gas in voorraad hebben, 100 jaar, misschien zelfs 200? Dat lijkt me meer dan zat tijd om iets beters te verzinnen.
Overigens heeft Nicola Tesla eind 19e/begin 20e eeuw al iets uitgevonden, hernieuwbare energie zonder dat je er gas, olie of wat dan ook voor nodig had, maar er werd niks in gezien en waarom niet? Omdat er niet aan verdiend kon worden, iedereen kon het zelfs zelf maken zo'n machine. Helaas is die meneer met zijn geheim het graf in gegaan, maar als er nu eens opnieuw naar gezocht zou worden en er gewoon centrales van gemaakt zouden worden. Als er dan een beetje kosten aan zitten zoals nu met de energie voor het onderhoud enzo, vind ik het niet erg om er dan aan te moeten betalen, als het maar een goede oplossing zou zijn.

ej van Ginkel
ej van Ginkel Land- en tuinbouw
  • #4
  • 24 feb '20
  • 23:39

#3 De groenste energie is de energie die je bespaart de rest is gewoon een andere manier van vervuilen/verspillen. Of zoals ik eens iemand hoorde zeggen "je wordt niet rijk door veel te verdienen maar door weinig uit te geven",

Gerard Vriend
Gerard Vriend Logistiek
  • #3
  • 24 feb '20
  • 23:18

Hoewel ik geen groen links fan ben omarm ik de goeie punten van iedere partij.
Kennelijk heeft de EU eerst besloten dat Palmolie een goed idee is voor het klimaat, en dat is het natuurlijk ook. We kappen oerbossen in Azië en jagen de mensen die daar wonen van huis en haard. Daar telen we dan tijdelijk palmolie en laten het weer verwilderen. Goed voor klimaat en mens en dier? Daarna bedacht men dat het stoken van hout ook goed voor het klimaat is. Subsidiëren van hout kachels en energiecentrales om grote hoeveelheden stroom en warmte te produceren. We planten de bomen toch gewoon weer terug? Dat de bomen vervolgens nogal lang moeten groeien om de schade in te halen laten we gewoon uit het plan. De beste weg is het verminderen van gebruik van energie, het stimuleren van zonnepanelen en andere energie vormen zoals warmte boilers etc. Het zal niet makkelijk worden maar is wel nodig. Overigens wisten we in 1980 ook al dat het gas op ging raken maar de politiek bleef gas verkopen en ging voor korte termijn. Water vasthouden op hoge gebieden en beheren is noodzaak en het planten van veel meer bomen, vergroening van grote gebieden, Het is geen luxe maar noodzaak. Groen links EU doe uw best!

Maria Janssens
Maria Janssens Eindtijd deskundige
  • #2
  • 23 feb '20
  • 18:13

#1 Gas mag in Duitsland maar in Nederland moeten bijvoorbeeld huishoudens aan niet werkende peperdure warmte pompen en in de fik vliegende zonnepanelen. Elektrisch koken (via kleine milieubewuste kuch, kuch energie centrales?), niet meer op gas.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.