Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog

FlashGroene beweging is te wit

Er lopen te weinig zwarte, gele en mensen met hoofddoekjes mee in klimaat- en milieumarsen. Een ernstig probleem volgens een opiniemaker in Trouw, die een klimaatmarcherende witneus betrapte op het feit dat hij liever geen Afrikanen naar Europa ziet komen.

Trouw - Het witte gezicht van de groene beweging , 24 mrt 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Piet Hermus
Piet Hermus landbouw, schrijft wel eens wat
  • #1
  • 25 mrt '19
  • 9:45

In het subgroepje op Facebook van de Nederlandse Klimaatbeweging, waar ik ook in zit als boer met verzopen aardappelen en CO2-binding, was er ook een ernstige discussie over kolonialisme etc dat dit samenhing met klimaatverandering. Er werd al heel snel met vingers gewezen. En deels klopt dat ook. En al heel snel wordt er geframed en gepolariseerd. Ook intern. Ook binnen groepen zijn er altijd rekkelijken en preciezen. Voor je het weet, wordt je voor racist uitgemaakt.

Ook zit ik in een boerensubgroepje met nogal wat hakken-in-het-zand-boeren. Zelfde laken een pak. Rekkelijken en preciezen aldaar. Voor je het weet, wordt je voor Groenlinkser uitgemaakt.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Je moet ingelogd zijn om te reageren en duimen uit te kunnen delen.

Log nu in! Heb je nog geen account, meld je dan nu aan!

Lees Gespreksregels, de 'appeltjes' & de ambitie van Foodlog voor meer informatie over hoe je dit doet en hoe je je bijdrage aan Foodlog kleur kunt geven.