Dirk loopt achter. In een elektrische oven gevoed door wind en/of zon kan men ook uitstekend grillen. Zonder toeslag en zo duurzaam als maar kan.
Restaurant Achteraf in Zoetermeer is als eerste over de streep. Gasten betalen er vanaf vandaag een 'energietoeslag' van €2,50 per maaltijd. Tijdelijk, hoopt eigenaar Dirk Braam. "Die toeslag verdwijnt weer zodra de gasprijs lager wordt." De energierekening ligt inmiddels al vier keer zo hoog als een jaar geleden.
Braam probeert door zijn prijzen transparant te maken zijn clientèle aan boord te houden. Want in tijden dat alles duurder wordt, besparen consumenten ook op uit eten gaan.
De energietoeslag is niet de enige maatregel die Achteraf getroffen heeft. Om energie te besparen zijn de tafels dichter bij elkaar gezet en hangen er dikke gordijnen. Bovendien investeerde Braam in infraroodschermen om gericht te verwarmen. Daarmee hoeft de kachel maar op 16 graden Celsius. Op het gas om te grillen valt natuurlijk niet te besparen.
Dirk loopt achter. In een elektrische oven gevoed door wind en/of zon kan men ook uitstekend grillen. Zonder toeslag en zo duurzaam als maar kan.
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.