Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog

FlashGrijze zeehond blijkt bruinviskiller

Dode bruinvissen die op de Nederlandse kust aanspoelen worden in Utrecht onderzocht om uit te vinden waaraan ze dood gaan. Twintig procent heeft ernstige verminkingen. Belgische pathologen ontdekten dat de gaten in de bruinvishuid precies pasten bij de vorm van de kaken van de grijze zeehond. Ooit zeldzaam, maar inmiddels met zo'n 6.000 exemplaren aanwezig in de Zeeuwse delta en Waddenzee. Utrechtse pathologen linkten DNA en een zeehondenbek-bacterie onweerlegbaar aan diezelfde zeehond. Een moordenaar is het, met een wolfsgebit.

NRC - Op de snijtafel: bruinviskalf nummer 1774 ontleed, 14 okt 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.