1
Fotocredits: 'Boodscappen doen' Pixabay

FlashGriekse premier betaalt de boodschappen

De Griekse staat gaat 10% van de aankopen van huishoudens betalen. Dat kondigde de Griekse premier Kyriakos Mitsotakis aan in de strijd van zijn regering tegen inflatie.

De subsidie gaat in februari in en duurt tot augustus (6 maanden). Er geldt een maximaal (gezins)inkomen om voor de subsidie in aanmerking te komen. Naar verwachting valt zo'n 85% van de belastingbetalers binnen de regeling. De maandelijkse limiet zal €220 zijn met €100 per extra gezinslid. De regering trekt er €650 miljoen voor uit, geld dat uit een winstbelasting voor olieraffinaderijen moet komen.

Burgers kunnen kiezen voor een speciale voedselpas die alleen geldig is in levensmiddelenwinkels als supermarkten, bakkerijen en viswinkels. Wat de Griekse burgers van het geld kopen, gezonde of ongezonde producten, maakt niet uit.

Premier Mitsotakis wil Griekse huishoudens compenseren voor dure boodschappen als gevolg van de inflatie. Griekenland heeft immers de op één na laagste koopkracht van alle EU-landen. Alleen Bulgarije scoort slechter. Of het iets te maken heeft met de komende parlementsverkiezingen en de partij Nea Dimokrati van de premier die al maanden onder vuur ligt, blijft giswerk.

Finance ministry details 10% grocery bill subsidy for low-income households, 20 dec 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Harry Romijn
Harry Romijn Levensmiddelenhandel
  • #1
  • 20 dec '22
  • 16:33

Niets dus van "De Griekse premier betaalt de boodschappen, doch... geeft slechts 10 % subsidie, mits.. oftewel net zoiets als de BTW voor een half jaar van 19% naar 8 % brengen van die boodschappen.
In NL betaalde Rutte niet de benzine, doch werd de BTW tijdelijk verlaagd.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.