Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog

FlashGreta Thunberg voedde haar ouders op

Ze is het icoon van de spijbelende schooljeugd voor het klimaat. In de media doken berichten op. Ze zou betaald worden door geld dat belang heeft bij klimaatmaatregelen. Ze ontkent stellig en teleurgesteld. Waarom die haat? Ook haar ouders misbruiken haar niet. Integendeel; zij heeft hen tot klimaatbewuste burgers opgevoed. Nu steunen ze haar.


Facebook - Greta Thunberg, 3 feb 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Bert van Ruitenbeek
Bert van Ruitenbeek Adviseur duurzame landbouw en voeding
  • #2
  • 4 feb '19
  • 8:52

Het wordt een immense opgave om mensen op dit thema te verbinden naar een werkelijk ander leefpatroon. Misschien te beginnen met iedereen die boosheid voelt richting Greta en dit thema, te proberen na te gaan waar die boosheid vandaan komt. Dat de sociale en ecologische crisis alleen in samenhang kunnen worden opgelost, lijkt me inmiddels wel duidelijk.

Cécile Janssen
Cécile Janssen Foodlog redactie
  • #1
  • 3 feb '19
  • 19:31

In de NRC dit weekend een uitgebreid artikel over Greta en wat haar drijft. Deels is dat haar autisme, ze is gediagnostiseerd met syndroom van Asperger. Luister naar Greta:

"Volgens mij zijn wij autisten de normale mensen en is de rest behoorlijk vreemd. Ze blijven klimaatverandering een existentiële dreiging noemen en het allerbelangrijkste thema. Maar toch gaan ze gewoon door zoals altijd. Als de uitstoot moet stoppen, dan moeten we stoppen met uitstoten. Voor mij is dat zwart of wit. er zijn geen grijstinten als het om overleven gaat."

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Je moet ingelogd zijn om te reageren en duimen uit te kunnen delen.

Log nu in! Heb je nog geen account, meld je dan nu aan!

Lees Gespreksregels, de 'appeltjes' & de ambitie van Foodlog voor meer informatie over hoe je dit doet en hoe je je bijdrage aan Foodlog kleur kunt geven.