2
Fotocredits: Nuclear plant Doel, Alf van Beem, via Wikimedia

FlashGreenpeace blijft tegen kernenergie

Terwijl zelfs in linkse en milieukringen het woord kenenergie geen verboden woord meer is, blijft Greenpeace tegen. Volgens de organisatie komt er volop energie beschikbaar uit wind en zon. Schande zegt dan ook CDA-man Bontenbal. De werkelijkheid lijkt eerder deze: zon en wind gaan - ook met waterstof als opslagmedium - onvoldoende energie kunnen leveren om ons huidige bestaan van energie te kunnen voorzien. Bovendien kost het heel lang om al die energie te kunnen oogsten omdat er overal windmolens moeten worden gebouwd en panelen moeten worden neergelegd.

En kerncentrales dan?

Het kost 10-25 jaar om ze te bouwen. Er zijn er maar zo weinig gebouwd omdat organisaties als Greenpeace er niet van wilden weten; daarom is er weinig ervaring en kunde opgebouwd om die dingen snel en veilig te bouwen. En als ze er eenmaal staan, moeten we er ernstig rekening mee houden dat het erts waar ze op draaien eindig is.

Als we echt minder CO2 willen uitstoten, dan moeten we gewoon minder energie gaan gebruiken. Klinkt vervelend als werkelijkheid en is dat ook. Daarom is dat pas echt een taboe om te zeggen. Ook voor Bontenbal.

Greenpeace - 4 redenen waarom zon- en windenergie beter is dan kernenergie - Greenpeace Nederland, 12 apr 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Jordi Kolenbrander
Jordi Kolenbrander Land- en tuinbouw
  • #2
  • 14 apr '21
  • 22:37

Piet Hermus #1 Greenpeace is slechts één van de vele cultussen binnen de klimaatreligie, daarnaast geven klimaatactivisten autoritaire politic die elk aspect van het leven wan mensen wilt dicteren een hoop wind in de zeilen.

Piet Hermus
Piet Hermus landbouw, schrijft wel eens wat
  • #1
  • 14 apr '21
  • 12:03

Tal van NGO's hebben met hun lobby fossiel wind in de zeilen gegeven en de technische innovatie in alternatieven gefrustreerd.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.