0
Fotocredits: 'Panicum simile', gras, Wikimedia

FlashGras voor mensen

Er kwam een heel team van Australische ecologen, voedingswetenschappers, sociale wetenschappers, marketeers en zakenlui aan te pas, maar het resultaat mag er zijn: Australiërs kunnen prima gras eten. Gezonder dan tarwe en beter voor het milieu. Het kost alleen veel tijd. Een jaar lang teelden de onderzoekers 15 verschillende inheemse grassoorten. Ze oogsten de zaadkorrels, maalden ze en bakten er 'johnny cakes' mee - op een open vuur gebakken platte broden. De inheemse gierstsoort panicum, bij ons bekend als siergras, bleek het lekkerst en bovendien significant voedzamer dan tarwe. Wat dan weer tegenviel: sommige broodjes van grasmeel smaakten gewoon naar gras.

The Guardian - Australian researchers find native grasses could be grown for mass consumption, 11 nov 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.