Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
2

FlashGezond en duurzaam niet hetzelfde

Op basis van een rekenmodel dat werd ontwikkeld door bureau Blonk Milieuadvies uit Gouda berekende voedingsdeskundige Stephan Peters (Nederlandse Zuivelorganisatie, voorheen Voedingscentrum) dat het gemiddelde Nederlandse voedingspatroon duurzamer is dan de Schijf van Vijf die beter is voor onze gezondheid. Dat is toch eventjes een breinbreker. Dergelijke vergelijkingen gaan in de toekomst nog veelvuldig onderwerp van gesprek worden. Door de digitalisering van alles wat met voedsel, duurzaamheid en gezondheid te maken heeft, zullen vele met elkaar schurende gezonde, ethische en duurzame doelen aan het licht komen.

Twitter - Stephan Peters on Twitter, 3 feb 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Carolien Makkink
Carolien Makkink Diervoeding
Joep Goossens
Joep Goossens Consument, gepensioneerd
  • #1
  • 3 feb '22
  • 12:52

Gezond en duurzaam niet hetzelfde, Bio en duurzaam niet hetzelfde, Bio en gezond niet hetzelfde, Vegan en duurzaam niet hetzelfde, Vegan en gezondheid niet hetzelfde, ....

Ik smeer appelstroop van uitsluitend onbespoten valappels van oude hoogstambomen op m'n brood, komt niet in het rijtje hierboven voor. Kan nooit erg onduurzaam zijn, maar ook niet gegarandeerd Vegan (wormstekig).

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.