Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
6
Fotocredits: 'Loetje', Franklin Heijnen

FlashGeprinte biefstuk taai

Biefstukkoning Loetje is óm. Vanaf deze week kun je op 5 Loetje-locaties voor €26,50 een 3D-geprinte vega biefstuk Bali eten. Gemaakt van een iets vleesvervangends (eiwit van tarwe, soja en kikkererwten), gemixt met een component vet (kokosvet) en een component sap (hier bieten- en veenbessensap). Het wordt met 3 spuitmonden in een 3D-printer laagje voor laagje geprint.

Zo krijg je een substantie met een stevige vleesstructuur. De printbiefstuk valt in de range New Meat van de Israëlische vleesvervangermaker Redefine Meat. Foodlog mocht mee voorproeven wat een aantal chefs ervan bakten. De hamburger en kebab vonden gretig aftrek, observeerde onze Foodlogproever. Maar de biefstuk aten opvallend veel mensen niet helemaal op. Die was dan ook uitgesproken taai. Misschien bakt Loetje er meer van.

Loetje heeft een plantaardige versie van hun befaamde Biefstuk Bali: Culy ging proeven - Culy.nl, 17 jun 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Erik van Dam
Erik van Dam Humane gezondheid
  • #6
  • 20 jun '22
  • 6:54

#5 Inderdaad, Loetje beweert zelf dat ze Blue Band margarine gebruiken en die is weer 100% plantaardig, beweert Blue Band.

Pieter J. Bogaers
Pieter J. Bogaers Journalistiek rond voeding en voedsel
  • #5
  • 19 jun '22
  • 23:56

#4 Beetje gek. Naar ik hoorde wordt bij Loetje met Blue Band gewerkt en die is naar ik weet helemaal plantaardig en dus vegan.

Rene Smit
Rene Smit toerisme / yoga / horeca
  • #4
  • 19 jun '22
  • 23:27

#3 Er staat ook op dezelfde pagina


Is het volledige gerecht plantaardig?

Nee. We hebben nog geen alternatief gevonden voor de margarine die wij gebruiken voor onze jus, die hetzelfde ‘schuimende’ effect heeft. Er is nog te veel impact op de smaak waardoor de beleving niet juist is. Ook hier zijn wij hard naar op zoek.

Erik van Dam
Erik van Dam Humane gezondheid
  • #3
  • 19 jun '22
  • 20:39

#1 Ik vind het vooral jammer dat een medium als Culy niet weet dat Loetje de biefstukken in margarine bakt. Die boter verzint Culy er zelf bij, want Loetje heeft het duidelijk over margarine.

#2 Een koe heeft geen ossenhaas, een os wel, maar die zijn er bijna niet. Biefstuk kan feitelijk ieder stuk rundvlees zijn, want dat betekent "biefstuk" namelijk. Runderhaas vind ik weinig aan, er zijn veel interessantere stukken rundvlees.

Pieter J. Bogaers
Pieter J. Bogaers Journalistiek rond voeding en voedsel
  • #2
  • 19 jun '22
  • 18:11

Afgelopen vrijdag ben ik 'm ook gaan proeven en 'taai' vond ik 'm echt niet. Wel lijkt het op kouwvlees, een beetje zoals bavette. Ik geef deze nepsteak rapportcijfer 8 en schaar mij daarmee aan de zijde van Marco Pierre White en Ron Blaauw. Vind 'm zelfs inwisselbaar voor het echte werk omdat ik – met velen – vind dat we minder vlees moeten eten. Hij was (ondanks de obscene hoeveelheid foute jus) goed op smaak. Mijn kritische vriendin vond 'm ook goed. Het heeft de echte vleesstructuur en ik vond het lekker om te eten. Maar ik ga het printwerk nog een keer testen om er zeker van te zijn. We eten met z'n allen belachelijke hoeveelheden van dat kleine deel van de koe, de ossenhaas. Goed dat dit ernaast is gekomen en ik weet zeker dat men blijft sleutelen aan de structuur. Het wordt alleen maar beter ...

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.