2
Fotocredits: 'Vaccin', Pixnio

FlashAutoriteit geneesmiddelen: kalm aan met boosters

De EMA (het Geneesmiddelen Agentschap van de Europese Unie) waarschuwt dat frequente boosters tegen Covid-19 de immuunrespons nadelig kunnen beïnvloeden en wellicht niet haalbaar zijn.
Boosterdoses om de vier maanden zouden uiteindelijk de immuunrespons kunnen verzwakken en mensen kunnen vermoeien, denkt het Europees Geneesmiddelenbureau. In plaats daarvan zouden landen meer tijd moeten laten tussen twee boosters en deze koppelen aan het begin van het koude seizoen op elk halfrond, volgens de blauwdruk van de griepvaccinatiestrategieën, vindt het agentschap.
Het advies komt er op een moment dat EU-lidstaten de mogelijkheid overwegen om mensen een tweede vaccinatie aan te bieden om verdere bescherming te bieden tegen de toenemende omicron-infecties.

Bloomberg - Bloomberg - Are you a robot?, 13 jan 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Theo Jonkhart
Theo Jonkhart Anders zou ik het niet zeggen, want sommige zaken liggen vaak nèt even anders en
  • #2
  • 17 jan '22
  • 19:36

En van je hele hola hou er de moed maar in . . .

In Schotland met een hoog vaccinatie-niveau lopen gevaccineerden meer dan twee keer zoveel risico op besmetting als niet-gevaccineerden — mensen die een booster hebben gekregen lopen 30 procent meer risico. Public Health Scotland

Komt natuurlijk toch allemaal door de verdammte ongevaccineerden.

Australia reaches 95% first-dose vaccination rate but Covid deaths continue to climb Guardian

De dichtstbevolkte staat maakte bekend dat in de week eindigend op 1 januari 12 mensen die aan Covid zijn overleden volledig waren gevaccineerd, vergeleken met slechts vier die niet waren gevaccineerd (vier anderen waren gedeeltelijk gevaccineerd of hadden een onbepaalde status) Health NSW

Nog geen zes maanden geleden streefde Australië nog naar nul Covid en klopte het zichzelf op de borst met ‘donutdagen’ – zonder nieuwe Covid-besmettingen. Nulvormige donuts als ‘tractatie’. Australië heeft Novak Djokovic er uit geschopt omdat hij niet is ingeënt. Jammer dat het hun Omicron crisis niet zal oplossen.

Arend Van 't Oever
Arend Van 't Oever Biotechnologie
  • #1
  • 13 jan '22
  • 18:10

De vaccins werken in principe goed om ernstige ziekte te vermijden, maar stoppen de transmissie tussen personen niet. Dat laatste zorgt nu voor de grote hoeveelheid positieve testen.
Verder is duidelijk dat het respiratoir, seizoensgebonden is en de risico groep 60+ is.

Leren leven met, voldoende ziekenhuiscapaciteit in seizoen en andere vaccins (voor risico groepen) zullen deel moeten uitmaken van de toekomst. We moeten verder en niet in dit beleid blijven hangen.

Met de mRNA vaccins en dit goede immunologische target (Spike) hebben we veel geluk gehad (alsmede ervaring MERS en SARS). De mRNA vaccins die verder in test zijn geweest zijn geen van allen gelukt of waren beter, geluk bij ongeluk.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.