Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
10

FlashGeen/wel Herstel-NL

Het rommelde. Rabobankprominent Barbara Baarsma zei maandagavond 22 februari niet meer bij Herstel-NL te horen. Of de bank naar aanleiding van klachten van het kabinet heeft ingegrepen is onduidelijk. Ook econoom Bas Jacobs en oud-CPB-directeur Coen Teulings zijn geen Herstellers meer van het NL na de strikte Coronamaatregelen die het sociale, uitgaans- en horecaleven grotendeels blokkeren. Een reden voor hun vertrek geven ze niet. Toch gaat de campagne van de actiegroep door. Voorzitter Robin Fransman van Herstel-NL weigert te vertellen wat er precies aan de hand is.

AD - Gedoe bij Herstel-NL: topeconoom Rabobank trekt zich opeens terug, 23 feb 2021
 • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Kees verhagen
Kees verhagen Land- en tuinbouw
 • #10
 • 9 mrt '21
 • 10:33

Frank erik de vvd gaan echt niet zeggen voor de verkiezingen dat de prijs nog betaald moet worden voor de corona steun. In de corona tijd zijn er nog nooit zo weinig ménsen ontslagen en bedrijven failliet gegaan in de jaar er voor . Dus die bubbel zal wellicht komen als de steunmaatregelen opdrogen.

Frank Eric van der Meer
Frank Eric van der Meer tuinman met biodiversiteit
 • #9
 • 24 feb '21
 • 19:26

#8, Saskia, "de regering is niet bereid om ook maar serieus nà te denken over zinvolle voorstellen om de complete verwoesting van mensen en maatschappij te voorkomen, met daarin zelfs een verbetering voor de situatie van kwetsbare groepen."
Dat kan ermee te maken hebben, dat we met een VVD-regering van doen hebben. Om het bot te zeggen: die hebben lak aan kwetsbare groepen, en doen er alleen lippendienst aan door druk van buitenaf. Voor veel mensen gaat het nog redelijk tot goed, die gaan braaf mee en de VVD wordt weer de grootste, voor hen die het goed hebben is er dus niet die 'complete verwoesting van mensen en maatschappij'?
Eea wordt afgewenteld op de poolse gastarbeiders, die met 'speed' en amfetamines dubbel zo hard werken.
Ps, het valt mij ook op dat er nauwelijks inhoudelijk becommentarieerd wordt (van beide kanten; je weet dus heel weinig).
PPs, wat ook kan: de regering heeft het al moeilijk genoeg. Daar al over nagedacht? (ref _ Tainter ). Dan draai ik het zelfs om: het is verontrustend en destabiliserend, waar Herstel-Nl mee komt. Heb jij daar een antwoord op?

Saskia Ehrhardt
Saskia Ehrhardt Zorgsector
 • #8
 • 24 feb '21
 • 19:18

#7 Het valt me nog steeds op, dat ook op die pagina van LinkedIn het herstelplan nauwelijks inhoudelijk becommentarieerd wordt. Arjan Lubach deed dat wel, maar niet zonder verschuiving van accenten, waardoor hij het plan in het belachelijke kon trekken.
Nu ligt de focus op het vertrek van initiatiefnemers en de geheimzinnigdoenerij over de "politieke druk". Overigens is de ontkenning van die druk door de betrokken politici in mijn ogen niet veel waard.
Wat ik erger vind, is dat er door al deze roddelverwekkende ontwikkelingen een knalhard feit volledig ondergesneeuwd raakt: de regering is niet bereid om ook maar serieus nà te denken over zinvolle voorstellen om de complete verwoesting van mensen en maatschappij te voorkomen, met daarin zelfs een verbetering voor de situatie van kwetsbare groepen.
Blijkbaar liggen de werkelijke belangen van onze bestuurders in een hele andere richting.

Dick Veerman
Dick Veerman Hoofdredacteur Foodlog
Jur Schuurman
Jur Schuurman Agrarische ontwikkelingssamenwerking
 • #6
 • 23 feb '21
 • 15:15

Het lijkt me erg zwak van die Fransman om niet man en paard te noemen. Op zijn Twitter-lijn kwam daar ook al kritiek op. Als je geen concrete namen noemt kan je kennelijk straffeloos roepen dat er druk is uitgeoefend vanuit 'de politiek' - vager kan het niet - en staat tout Den Haag onder verdenking. Zo kan ik het ook.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.