1
Fotocredits: 'Here's looking at you', tuppus

FlashGeen vlees en geen vis

Ionica Smeets is professor in de wetenschapscommunicatie. Ze wilde al jaren het oude boek van Johnathan Saffran Foer lezen. Het heet Eating Animals. De titel verbergt een andere boodschap: eet ze niet. Smeets las het boek eindelijk en besloot niet alleen geen vlees maar ook geen vis meer te eten. Waarom? Naar varkens en kippen ga je niet kijken. Vissen kom je in Artis wel tegen. Daar wil Smeets rustig naar kunnen kijken.

de Volkskrant - Ionica Smeets wordt vegetariƫr: ?Nu kan ik in vrede naar de vissen kijken? , 4 mei 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Roland Nijs
Roland Nijs Drogredeneringen Opruimingsdienst (DOD)
  • #1
  • 5 mei '20
  • 23:13

De 2 zinnen in deze Flash direct na de vraag "Waarom?" lijken me een inaccurate weergave van het artikel in de Volkskrant. Een suggestieve omdraaiing van oorzaak en gevolg: de reden dat Smeets is gestopt met het eten van vissen is dat vissen daar vreselijke pijnen voor zouden moeten lijden. Nu ze gestopt is kan ze met een gerust hart visjes in aquaria gaan kijken. Ze is niet gestopt met vis eten teneinde met een gerust hart naar de aquaria van Artis te kunnen gaan. J.S. Foer is kennelijk een heel overtuigend schrijver. Misschien een idee als de antirooklobby eens een keer met hem gaat praten.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.