1
Fotocredits: 'Frisdrank in blik', stu_spivack

FlashGeen mest, geen vlees, geen prik

De wereld is één groot samenhangend systeem. Dat merk je pas als er iets hapert. De Britse kunstmestproducent CF Industries besloot twee fabrieken stil te leggen omdat het gas zo duur is. Over 2 weken ontstaat daarom een tekort aan CO2 om varkens te bedwelmen voor hen de keel wordt doorgesneden in het slachthuis. Het leidt dus tot minder vlees. Dat kan ook al niet koud verpakt en vervoerd worden omdat het uitgestoten koolstofgas nodig is om droogijs van te maken. Dat kan niet nu het er geen kunstmest wordt gemaakt. Dat scheelt alles bij elkaar een week in de houdbaarheid van vers voedsel en leidt tot voedselverspilling. Nog een ramp: van CO2 maak je prik voor limonade en bier. Ook daarvan lopen de tekorten op. De Britse voedselindustrie roept de regering dan ook op om CO2 te gaan subsidiëren.

The Guardian - UK carbon dioxide shortage could force farmers to cull pigs, 19 sep 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Cécile Janssen
Cécile Janssen Eindredacteur / eigenaar, Foodlog
  • #1
  • 19 sep '21
  • 18:28

"With no CO2 supply, Christmas will be cancelled", dreigt Ranjit Singh Boparan, eigenaar van de grootste Britse pluimveeproducent in The Guardian. Met minder dan 100 dagen te gaan tot de kerstdagen, het al bestaande personeelstekort en dan ook nog eens een tekort aan CO2 (cruciaal voor verdoofd slachten, conservering en koelen), moeten de Britse regering alle zeilen bijzetten om de voedingssector in de benen te houden.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.