Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
2
Fotocredits: 'Witte asperges',neelam279

FlashGeen gasasperges

Aspergetelers halen toeren uit om hun kostbare asperges zo vroeg mogelijk op de markt te kunnen brengen. Centrale verwarming aanleggen in de vollegronds-aspergebedden bijvoorbeeld. Dat is nergens voor nodig als het voorjaar vroeg en warm is, maar een uitkomst als het koud blijft. Hoewel... twee jaar geleden kreeg teler Erik Verhoeven het lid op de neus. Zijn duurzame biomassa-kachel mocht niet branden vanwege de stikstofproblematiek. Dit jaar gooit kweker Arno Loos de handdoek in de ring. Zijn met warm water verwarmde aspergebedden blijven leeg. Het verwarmen van het water - met gas - is simpelweg te duur. De aspergeplanten krijgen een jaartje rust. Hopelijk zijn de gasprijzen volgend jaar weer 'een beetje normaal'.

AD - Teler ziet dit jaar af van asperges: ?Gasprijs is te hoog?, 12 mrt 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Henric van der Krogt
  • #2
  • 13 mrt '22
  • 20:07

Goed idee, laat alle asperges en aardbeien gewoon afhankelijk van het weer op de markt komen. Arbeid niet te organiseren, prijzen in de goot, niemand verdient iets maar Joep heeft goedkope groente.
O ja, vliegen, ik mis het niet. Gewoon met de trein op vakantie is ook prima. Dus dicht dat Schiphol, kunnen al die lui lekker naar huis en kunnen er gewoon weer koeien grazen in de Haarlemmermeer. Of we laten het weer vollopen met water, ook mooi.

Joep Goossens
Joep Goossens Consument, gepensioneerd
  • #1
  • 12 mrt '22
  • 21:00

Gasperges en gasbeien, ik mis ze niet. Het is een feest om straks vanaf mei weer asperges op tafel te hebben, gevolgd door de zomerkoninkjes, net zoals oliebollen op z'n tijd met oud en nieuw.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.