2
Fotocredits: 'Vogelbadje', Pikist

FlashGeen eitjes, geen muggen

Hoe droger het is, hoe minder muggen er zijn. Vrouwtjesmuggen leggen hun eitjes in stilstaand water. Een heel klein beetje is al genoeg, zoals een laagje water in een plantenpot of een vogelbadje. Dilemma. Want bij droogte geef je de planten juist water. Maar geen probleem. Gewoon iedere twee weken potten, vuilnisbakken en andere plekken waar permanent water in of op blijft staan even leeggooien. Met het water gooi je de eitjes weg. Weg muggen.

De Telegraaf - Zo voorkom je een muggenplaag, 11 jun 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Joep Goossens
Joep Goossens Consument, gepensioneerd
  • #2
  • 13 jun '20
  • 0:04

Geen water, geen eitjes.
Geen eitjes, geen muggen.
Geen muggen, geen gierzwaluwen.

Frank Eric van der Meer
Frank Eric van der Meer tuinman met biodiversiteit
  • #1
  • 11 jun '20
  • 22:37

De tijgermug is juist een specialist in droogte. Héél klein beetje water is al genoeg, denk aan de bladoksels bij kaardebol, of wat vergeten watertjes achter het huis. Verder houdt de tijgermug van warm weer: zij prikt je met gemak bij 30°C overdag, zo na vieren, van achteren, en is een snelle vlieger, die je vaak niet opmerkt. Import en klimaatverandering zijn het weer.
Trouwens, de discipline waartoe de Telegraaf oproept lijkt mij moeilijk vol te houden: om de twee weken je plantschoteltjes omkiepen. En bij droog en warm weer kan dat funest uitwerken voor je planten.
Mij verbaasde het dat je ze en masse in de mediterranée had, een droog en warm klimaat toch? Andere, meer nederlandse muggen kunnen het wel moeilijker krijgen daardoor, maar deze niet.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.