0
Fotocredits: 'Doggy bag', AlimentationGénérale, twitter

FlashGeen doggybag? Boete!

Als het aan de Spaanse regering ligt, krijgen restaurants en tapasbars die klanten géén doggy bag aanbieden (een tot nu toe in Spanje onbekend fenomeen) voortaan een boete. Op in de container kieperen van producten die over de datum zijn, komt supermarkten op een boete van €60.000 tot €500.000 te staan. Met dat wetsvoorstel wil Spanje de voedselverspilling in het land - 1,36 miljoen ton per jaar, ofwel 31 kilo per Spanjaard - aanpakken.

Wat de klant op zijn bord laat liggen, krijgt hij mee naar huis. Supermarkten moeten producten die tegen de datum aanlopen met korting aanbieden.

Intensievere samenwerking met voedselbanken en buurtverenigingen. Oudbakken brood, overrijpe of lelijke groente en fruit verwerken tot veevoer. Het zijn bekende maatregelen om voedselverspilling tegen te gaan. "In een wereld waar honger en ondervoeding helaas nog steeds bestaan, zijn dit zaken die op ieders geweten wegen," zei de Spaanse minister van Landbouw Luis Planas. Vol vertrouwen wees hij erop dat Frankrijk Spanje al voor ging. Dat bij de noorderburen de doggy bag niet pakt, liet hij onvermeld.

E&E News: Spain to enforce 'doggy bag' option in bars and restaurants, 9 jun 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.