1
Fotocredits: 'Cheese!', Andrew Blight

FlashGangbaar kaasplankje veel goedkoper

De Volkskrant liet een panel van 4 kaaskenners 43 verschillende vegan kaasjes proeven. Valt er een vegan kaasplankje samen te stellen met lekkere veganversies van camembert, blauwe kaas, zachte kruidenkaas, geitenkaas, mozzarella, feta, harde kaas en peperkaas? Het korte antwoord is: nee. Behalve de smaak is ook de prijs een obstakel. Een volledig vegan kaasplankje komt uit op €24,65. Kies je voor wel 'echte' kazen, waarvan je zeker weet dat ze met respect voor dierenwelzijn en het milieu zijn gemaakt, dan ben je voor €20,64 klaar. En stel je een goed smakend kaasplankje samen met dierlijke kazen uit de supermarkt, dan kost je dat €8,77.

de Volkskrant - Het blijft schipperen met een veganistisch kaasplankje, 11 nov 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Lourens Gengler
Lourens Gengler Journalistiek rond voeding en voedsel
  • #1
  • 11 nov '21
  • 14:36

Dus men betaalt gerust 24,65 voor een mengsel van gemalen, geperste en tot nepkaas gefermenteerde cashewnoten, sesamzaad, sojabonen, kokosolie, rijst, zetmeel, amandelen en voedingsgist? Is een pot pindakaas en humus of tahin dan niet veel gemakkelijker. Het is misschien een mooie ontwikkeling voor de telers van die ingrediënten in India of Thailand. Maar dan steun ik liever de veehouders van vegetarische koeien uit de Friese Veenweidegebieden. Melk, zuursel, stremsel, zout, paar weken wachten, op de fiets er naartoe.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.