0
Fotocredits: 'Flink', foto ter illustratie, Donald Trung, via Wikimedia

Flash Dagelijkse KostGaat het Flink in zijn eentje wel lukken?

Flink is na een flinke strijd de enige overgebleven flitsbezorger van Nederland. Op dit moment is Flink actief in 40 steden. Of de flitsbezorger het volhoudt, moeten we nog zien.

Na twee jaar grote verliezen te hebben gemaakt (€46,1 miljoen in 2021 en €126,3 miljoen in 2022), maakte de flitsbezorger in 2023 eindelijk winst. Flink is vorig jaar afgestapt van de belofte om binnen 10 minuten te bezorgen. Dat leverde een enorme kostenbesparing op, omdat de bezorger niet na iedere bezorging terug hoeft naar het distributiecentrum.

Of de winst overeind blijft, is onzeker. Flink hoeft nu Getir uit het land vertrokken is, in ieder geval minder in te zetten op hoge kortingen en marketing. De flitsbezorger wil wel investeren in nieuwe magazijnen.

Flink kan om de winst te behouden zijn prijzen verhogen, maar is op dit moment al duurder dan Albert Heijn. Klanten zijn bereid een prijs te betalen voor gemak, maar daar zitten wel grenzen aan. Hoe hoger de kosten, hoe sneller mensen weer geneigd zijn om zelf even dat boodschapje te doen. In stedelijk gebied woont bijna iedereen in Nederland op korte afstand van een supermarkt, zodat die stap snel is gedaan.

De enige in Nederland zijn, heeft dus zijn voordelen, maar je kunt je niet uit de markt prijzen.

Is flitsbezorger Flink wél een blijvertje? 'Fiks duurder dan Albert Heijn', 17 jun 2024
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.