1
Fotocredits: 'Camembert de Normandie', Coyau, via Wikimedia

FlashFromage in gevaar

#Fromagissons - 'laten we kazen' -is een actie van de Franse zuivelindustrie om de Fransen aan te sporen meer kaas te eten. Door de coronacrisis blijken Fransen zich de geneugten van de kaas te ontzeggen. De omzet van kaasboeren daalde met 60%, ook door het wegvallen van de horeca. Traditioneel worden de bijzondere kazen geproduceerd door kleine bedrijfjes. Nu de kaasberg groeit tot duizenden tonnen onverkoopbare kaas, stappen kleine boeren over op de productie van gewoon melk, boter en room.

FoodNavigator - France urges consumers to eat more cheese as coronavirus hits sales, 5 mei 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Harry van den Burg
Harry van den Burg Land- en tuinbouw
  • #1
  • 6 mei '20
  • 10:29

Ik zou het maar wat graag doen, maar heb op onnaspeurlijke wijze een caseine-allergie ontwikkeld. Toen mijn dokter me dat vertelde, en ik geschokt reageerde, zei hij: "Als ik het was, zou ik liever te horen krijgen dat ik met melk moest stoppen dan met bier." There is that, of course.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.