Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog

FlashFriet eten bij kinderen van afhaal-Chinees

In België werd het een jaar of acht geleden al vastgesteld, eerst met enige zorg, maar dat bleek niet terecht. Nogal wat snackbars worden overgenomen door mensen met een Chinese achtergrond. Ze kregen de bijnaam patatchinees. Vaak zijn het kinderen van Chinezen die naar Europa kwamen en restaurants begonnen. Afhaal-Chinezen hebben Nederlanders aan makkelijk en goedkoop voedsel geholpen. Ze zijn minder succesvol geworden en er zijn zo weinig Chinese koks dat zopas de overheid toestemming gaf voor een werkvergunning voor enkele honderden Aziatische koks. Er zouden er in Nederland dringend 1.200 nodig zijn. Maar niet alle Chinese ondernemers wachten op een chef. Ze gaan liever in de frikandellen.

AD - Vier op de tien snackbars inmiddels van een Chinees
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Je moet ingelogd zijn om te reageren en duimen uit te kunnen delen.

Log nu in! Heb je nog geen account, meld je dan nu aan!

Lees Gespreksregels, de 'appeltjes' & de ambitie van Foodlog voor meer informatie over hoe je dit doet en hoe je je bijdrage aan Foodlog kleur kunt geven.