Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
1
Fotocredits: 'Protest van Franse vissers', still, Ouest-France 35, twitter

FlashFranse vissers blokkeren Kanaaltunnel

Vrijdagmorgen om 7 uur begon de blokkade van de haven van Saint-Malo. Franse vissersschepen blokkeerden ook de havens van Calais en Ouistreham. Plus de toegang tot de Kanaaltunnel. Het is de volgende stap in de visoorlog tussen Groot-Brittannië en Frankrijk. Pijnpunt aan Franse kant: het verstrekken van minder visvergunningen dan toegezegd door de Britten. Ondanks intensieve gesprekken houden de Britten de boot af. En die blokkades? "Het is aan de Fransen om te voorkomen dat er niets illegaals gebeurt en dat de handel wordt gehinderd. We volgen de situatie op de voet", klinkt het uit Londen.

Ouest-France - ouest-france.fr, 26 nov 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Cécile Janssen
Cécile Janssen Foodlog redactie
  • #1
  • 26 nov '21
  • 18:26

Rond de klok van vijf kwam er een eind aan de actiedag van de Franse vissers. Bij de Kanaaltunnel en vrachthaven Ouistreham ontstonden wachtrijen van vrachtwagens, ongeregeldheden deden zich verder niet voor.

"We hebben een beetje druk uitgeoefend op Europa, nu is het aan Europa om de Britten het te laten voelen," zegt de Franse visser Dominique Ramet op Ouest-France. "Ik ben een van de bevoorrechten die de vergunning in een vroeg stadium heeft gekregen, maar mijn collega's laten zich niet de dood injagen, en wij laten hen niet in de steek."

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.