2
Fotocredits: 'Essent Clauscentrale Maasbracht', Essent; Castel Communicatie via Wikimedia

FlashFranse kolencentrales mogen deze winter méér CO2 uitstoten

Van zo'n bericht wrijf je je misschien even je ogen uit, maar het staat er echt. Frankrijk is het land met de laagste CO2-uitstoot van Europa dankzij zijn kerncentrales. Nu ze in onderhoud zijn en het gas en de olie erg duur zijn, mogen de kolencentrales er even de sokken in zetten om Frankrijk niet in de kou te laten zitten. President Macron houdt niettemin vast aan zijn belofte om de Franse kolencentrales eind dit jaar helemaal te sluiten. Na die tijd wordt het lastig om nog even een sprintje te trekken.

Ouest-France - ouest-france.fr, 6 feb 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Joep Goossens
Joep Goossens Consument, gepensioneerd
  • #2
  • 7 feb '22
  • 12:55

Harry #1
'kaarsjes aan, extra dikke truien aan, en koud brood eten', zo zijn wij Nederlanders niet meer. Terrasverwarming aan ook als er niemand zit, deuren van verwarmde winkels wijd open, woningen van beneden tot aan de nok verwarmen ook al wonen er maar 2 personen, iedereen een eigen grote auto, en als de verwarming het niet doet mogen de kinderen naar huis. In Frankrijk zitten de kinderen dan met jassen aan in de klas.

Harry Romijn
Harry Romijn Levensmiddelenhandel
  • #1
  • 7 feb '22
  • 12:39

Als goed Nederlander zou je ervoor moeten kiezen in de kou te blijven: kaarsjes aan, extra dikke truien aan, en koud brood eten.
The electricity sector in France is dominated by nuclear power, which accounted for 72.3% of total production in 2016, while renewables and fossil fuels accounted for 17.8% and 8.6%, respectively.

Zo denderend veel centrales op fossiele brandstof zijn er dus niet.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.