Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
4
Fotocredits: Jaap Seidell (l) en Erik Does (r), It's the Food, my friend

Flash‘Foute levensmiddelenindustrie’

Wie wat zwakker is, kan ziek worden van SARS-CoV-2. Wie ziek wordt, kan doodgaan. En wiens schuld dat is, is eveneens duidelijk zeggen wetenschappers.

BMJ - Obesity and covid-19: the role of the food industry, 23 jun 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Frank Eric van der Meer
Frank Eric van der Meer tuinman met biodiversiteit
  • #4
  • 23 jun '20
  • 22:18

De levensmiddelenindustrie weer.
1) kunnen we dan zonder levensmiddelenindustrie?
2) kan er dan ook goede levensmiddelenindustrie zijn?
3) bijna iedereen moet wel geld verdienen en voert campagnes op zijn of haar manier.
Het is toch wel makkelijk ook, al dat spul, en nog lekker ook. Moeten we dan als monniken gaan leven en ascese betrachten?

Theo Jonkhart
Theo Jonkhart Anders zou ik het niet zeggen, . . .
  • #3
  • 23 jun '20
  • 19:40

‘De voedingsindustrie’ verricht ook heilzaam werk. Stopt massaal groenten in potjes en vriest ze ook in. Stopt verse vis in blikjes en bruine rijst in pakjes. Bakt ook volkoren brood. Dik,-dikker- dikst kan je worden door teveel dikke boterhammen, snackwerk en suikerdrankjes. Waar suiker verschijnt essentiële micronutriënten verdwijnt. Maar laten we vooral niet de van slag geraakte hormoon-huishouding door lichaamsvreemde stoffen vergeten.

Dick Veerman
Dick Veerman Hoofdredacteur Foodlog
  • #2
  • 23 jun '20
  • 10:13

Dank Jaap voor het aanbrengen van die zin uit de samenvatting van het onderzoek.

Dan ook maar de hele passage, want daar staat nogal wat:

It is now clear that the food industry shares the blame not only for the obesity pandemic but also for the severity of covid-19 disease and its devastating consequences. During the covid-19 pandemic an increase in food poverty, disruptions to supply chains, and panic buying may have limited access to fresh foods, thus tilting the balance towards a greater consumption of highly processed foods and those with long shelf lives that are usually high in salt, sugar, and saturated fat. Moreover, since the start of the covid-19 pandemic the food industry has launched campaigns and corporate social responsibility initiatives, often with thinly veiled tactics using the outbreak as a marketing opportunity (for example, by offering half a million “smiles” in the form of doughnuts to NHS staff).

Food industries around the world must immediately stop promoting, and governments must force reformulation of, unhealthy foods and drinks. In the UK, incremental targets have already gradually reduced the amount of salt added to foods, resulting in lower salt intake, blood pressure, and cardiovascular mortality.16 Reducing salt, sugar, and saturated fat across the board would improve the diet of the entire population and bring even greater benefits for people who are most socially deprived. The toll of morbidity and mortality from covid-19 has made this more apparent and more urgent than ever.

Jaap Seidell
Jaap Seidell Humane gezondheid
  • #1
  • 23 jun '20
  • 9:48

It is now clear that the food industry SHARES THE BLAME not only for the obesity pandemic but also for the severity of covid-19 disease and its devastating consequences.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.