Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
0
Fotocredits: 'Lieferando-maaltijdbezorger', Marco Verch, CC BY 2.0

FlashFlitsblurring in Berlijn

Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway, het moederbedrijf van Thuisbezorgd, opent in het hol van de leeuw een dark store. Het bedrijf gaat ook boodschappen flitsend thuisbezorgen. In Berlijn, de thuisbasis van de boodschappen bezorgende flitsers Gorillas en Flink

De Duitse tak van Just Eat Takeaway, Lieferando, gaat in de Berlijnse wijk Charlottenburg vanuit een eigen 'hub' flitsbezorgen. Maaltijdklanten kunnen nu ook boodschappen binnen 20 minuten aan de deur verwachten, afgeleverd door de bezorgers die toch al voor Liererando rondfietsen.

Flitsbezorgende maaltijdkoeriers zijn een nieuwe vorm van 'blurring', een mengvorm van thuisbezorgende horeca-maaltijden en supermarktboodschappen. In Canada heeft het concept zijn sporen al verdiend.

Ook de maaltijdbezorgers Deliveroo en Delivery Hero hebben plannen om in de overvolle Berlijnse markt boodschappen te gaan flitsbezorgen. In Nederland bezorgt Thuisbezorgd al boodschappen, niet uit eigen dark stores maar van zijn partners Albert Heijn, SPAR en Marqt.

Bloomberg - Bloomberg - Are you a robot?, 3 aug 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.